Смачний обід на грилі легко і швидко

Настав час для любителів пікніку. Хоча деякі ентузіасти повиносили свої грилі ще в березні. Щоб відпочити, насолоджуючись смачною їжею та напоями, незважаючи на температуру повітря.

У кожного любителя страв на грилі обов’язково є перевірений рецепт. Хтось маринує м’ясо в різних сумішах спецій, які надають йому пікантний трохи екзотичний смак. А дехто навіть має  власну секретну суміш з приправ. Ми ж спробуємо довести, що чим простіше тим смачніше, бо природний смак шкода перебити спеціями. Пропонуємо разом приготувати м’ясо з гарніром на грилі.


Основа - це звичайно свіже і якісне м'ясо. Ідеально підійде шийка, яка не висихає під час смаження і залишається соковитою.

Для приготування за нашим рецептом добре мати гриль з двома решітками одна над одною. Таким є, наприклад, HECHT SENTINEL.


Спочатку очистіть і дрібно наріжте картоплю. Посоліть її як слід і загорніть у фольгу з шматочком вершкового масла. Бажано використовувати два шари алюмінієвої фольги, щоб пара та розтоплене масло не витікали.

Покладіть пакети з картоплею на верхню решітку. Тепер у вас є 10-15 хвилин, щоб підготувати м’ясо. Злегка відбийте його, посоліть і поперчіть. Жир при смаженні використовувати не будемо, якщо страва буде підгорати, злегка збризніть її водою, яку попередньо посолили і поперчили.

При використанні вугільного грилю, неможливо визначити точний час приготування, оскільки конкретне вугілля та сам гриль суттєво впливатимуть на досягнуту температуру. Ось чому ви повинні керуватися власним досвідом, а також інтуїцією особистого «кухаря»... Секрет успіху нашого рецепту також полягає в правильному виборі часу, іншими словами, починати смажити м’ясо треба разом з картоплею, так як для приготування їм знадобиться приблизно однакова кількість часу.

Подавати картоплю можна прямо у фользі, завдяки такому способу вона має чудовий смак, який ще більше підкреслює вершкове масло. При подачі посипте її зеленою цибулею. Багатьох також здивує натуральний та чистий смак м'яса, яке не було мариноване в суміші спецій і олії.